Trendy picket retreat located within the Czech Republic, designed by ASGK Design.

007-zilvar-house-asgk-design-1050x811

006-zilvar-house-asgk-design-1050x701

008-zilvar-house-asgk-design-1050x534

009-zilvar-house-asgk-design-1050x700

010-zilvar-house-asgk-design-1050x1342

011-zilvar-house-asgk-design-1050x1575

012-zilvar-house-asgk-design-1050x1575

013-zilvar-house-asgk-design-1050x1575

014-zilvar-house-asgk-design-1050x1186

015-zilvar-house-asgk-design-1050x700

001-zilvar-house-asgk-design-1050x699

003-zilvar-house-asgk-design-1050x719

004-zilvar-house-asgk-design-1050x696

Description by ASGK Design

The home referred to as Zilvar, is situated on the outskirts of a small village in Japanese Bohemia, surrounded by fields and forests.

The shopper’s want was to design an open-plan, low-power picket home to enhance the closeness of all three family members and supply direct impression by the encompassing nature. A microclimate of frequent rain, robust western winds and japanese solar was taken under consideration, along with the necessity for calm and peace, away from the busy, trendy world, to make for perfect yr-lengthy dwelling.

The inspiration for Zilvar’s form got here from the shopper’s four yr-previous son, who needed the constructing to symbolize an anthropod, sloping in the direction of the big oak tree. The southern sloped-roof, leaning away from the crown of this oak, makes you are feeling you’re within the tree itself, whereas the northern sloped-roof, turned in the other way, supplies an exquisite view over the distant countryside.

The open-plan home consists of a lounge, kitchen and eating space downstairs, which open out to the bed room galleries at reverse ends of the home upstairs, by industrial-formed staircases both finish, offering communication between all sections of the home. Furthermore, an optical phantasm of a good bigger area is created by the very giant glass panes and sliding doorways, which hyperlink the dwelling space inside to the japanese terrace outdoors and in addition through the use of the identical flooring all through. An outside area, shielded from the rain, surrounds the northern entrance and is graduated on the east aspect, offering a dry, outside space all yr spherical.

Zilvar is designed as a low-power home; the outer construction is a diffusion-open wall meeting. The larch timber-framed construction (2 by four) is designed utilizing KVH development timber profiles. The facade, roof and inside are all manufactured from larch boards; nevertheless, the surface wooden cladding makes use of a “burn and stain” method, for longer–lasting life. The primary dwelling area has giant-format glazing to reap the benefits of photo voltaic achieve in winter, whereas in summer time, the massive picket sliding shutters present safety towards the solar radiation.
Every half, each in and out, along with the daylight, dramatically modifications the form of the home and makes you are feeling like an explorer in a canyon. It’s a very refreshing and peaceable haven for its residents and their guests.

Images by Petra Hajska

Visit ASGK Design

– by Matt Watts

  • Facebook
  • Google Plus